12 August 2022

Mειώνουν τις αλλεργίες οι καθαριστές αέρα;

Mειώνουν τις αλλεργίες οι καθαριστές αέρα;

Κάθε χρόνο,την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται με ρινική καταρροή, φαγούρα στα μάτια και φτάρνισμα . Οι εποχικές αλλεργίες είναι ένα κοινό πρόβλημα που φαίνεται να επιδεινώνεται κάθε χρόνο καθώς το κλίμα θερμαίνεται.

Αν και οι εποχιακές αλλεργίες είναι σπάνια επικίνδυνες, μπορεί να προκαλέσουν στους πάσχοντες σοβαρή ενόχληση .
Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για τα εποχιακά και περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα και θα ανακαλύψτε εάν οι συσκευές καθαρισμού αέρα μπορούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις τους.

Τι είναι τα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα;

Το αλλεργιογόνο είναι μια ουσία στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου αντιδρά υπερβολικά και την ταξινομεί ως επικίνδυνη, παρόλο που είναι συνήθως αβλαβής. Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά απελευθερώνοντας ισταμίνες, οι οποίες προκαλούν συμπτώματα αλλεργίας, όπως πρήξιμο των ματιών, της μύτης και του λαιμού και το φτέρνισμα, σε μια προσπάθεια αποβολής του αλλεργιογόνου από το σώμα.

Επίσης, τα αλλεργιογόνα είναι σωματίδια που ταξιδεύουν στον αέρα και προκαλούν ανοσοαπόκριση όταν εισπνέονται, σε αντίθεση με ουσίες που καταπίνονται. Δυστυχώς, αυτό καθιστά πιο δύσκολο να αποφευχθούν.

Γύρη

Τα δέντρα, τα χόρτα και τα ζιζάνια αναπαράγονται με τη δημιουργία γύρης, η οποία εξαπλώνεται στον άνεμο ή μέσω των εντόμων. Η γύρη που εξαπλώνεται από τον άνεμο είναι η κύρια αιτία των συμπτωμάτων εποχικής αλλεργίας. Διαφορετικοί τύποι φυτών εκπέμπουν γύρη σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, επομένως η εποχή κατά την οποία θα εμφανίσετε αλλεργίες θα εξαρτηθεί από το είδος της γύρης στο οποίο είστε αλλεργικοί.

Τα επίπεδα γύρης ποικίλλουν επίσης ανάλογα με την τοποθεσία και τις καιρικές συνθήκες, αλλά γενικά, ο θερμότερος, πιο ανεμώδης καιρός σημαίνει χειρότερα συμπτώματα για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Σκόνη, μούχλα και τρίχες κατοικίδιων ζώων

Περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα όπως σκόνη, μούχλα και τρίχες κατοικίδιων μπορεί να υπάρχουν σε ένα σπίτι ανεξάρτητα από την εποχή. Η σκόνη είναι μόνιμη μέσα σε ένα σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσο επιμελώς καθαρίζεται, και οι τρίχες των κατοικίδιων μπορεί να παραμείνουν για μήνες μετά την αναχώρηση του ζώου.

Για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, είναι σημαντικό να λαμβάνουν μέτρα για την αποφυγή και την εξάλειψη των αλλεργιογόνων όπου είναι δυνατόν.

Μπορούν οι καθαριστές αέρα να βοηθήσουν στις αλλεργίες;

Τα συστήματα καθαρισμού αέρα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν τον αέρα σε ένα δωμάτιο παγιδεύοντας ή απενεργοποιώντας σωματίδια και σπρώχνοντας τον φιλτραρισμένο ή απολυμασμένο αέρα πίσω στον χώρο. Οι καθαριστές αέρα με λάμπες UVC και φίλτρα HEPA είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην παγίδευση αερομεταφερόμενων σωματιδίων μεγέθους ακόμη και κατά πολύ μικρότερα των 0,3 microns, τα οποία είναι τα πιο δύσκολο να παγιδευτούν και τα πιο εύκολα έλκονται στους πνεύμονες.

Ο καλύτερος καθαριστής αέρα για αλλεργίες

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA συλλαμβάνουν με επιτυχία σημαντικές ποσότητες αερομεταφερόμενων αλλεργιογόνων, βελτιώνοντας σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία των πασχόντων από ασθματική αλλεργία. Με λιγότερα αλλεργιογόνα να κυκλοφορούν στον αέρα, οι άνθρωποι βιώνουν λιγότερα συμπτώματα, ευκολότερη αναπνοή και καλύτερο ύπνο.

Λάβετε υπόψη ότι για να είναι αποτελεσματικός ένας οικιακός καθαριστής αέρα θα πρέπει να επιλεγεί σωστά για τα συγκεκριμένα τερταγωνικά του χώρου, θα πρέπει πραγματοποιεί τουλάχιστον 3 ανακυκλώσεις την ώρα ( σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), αν οι συσκευές περιέχουν φίλτρα σκόνης και HEPA ,αυτά θα πρέπει να καθαρίζονται να αντικαθίσταται με βάση τις οδηγίες χρήσης της κάθε συσκευής.

Άλλοι τρόποι για τον μετριασμό των αλλεργιών
-Αποφεύγετε τις βόλτες στην ύπαιθρο τις πρώτες πρωινές ώρες (πριν τις δέκα το
πρωί) και αργά το απόγευμα, οπότε παρατηρείται η μεγαλύτερη παραγωγή γύρης.
– Αερίζετε καθημερινά το σπίτι, τα υπνοδωμάτια και τα σκεπάσματα των κρεβατιών.
– Χρησιμοποιείτε βαμβακερά υφάσματα (σεντόνια  ή καλύμματα στα έπιπλα, τα οποία πρέπει να πλένετε συχνά).
– Ξεσκονίζετε συχνά τις ηλεκτρικές συσκευές, γιατί κι αυτές έλκουν τη σκόνη, και καθαρίζετε με υγρό πανί τις επιφάνειες του σπιτιού.
– Πριν μπει σε λειτουργία το κλιματιστικό, χρειάζεται να έχει γίνει καλή συντήρηση και να χρησιμοποιούνται φίλτρα υψηλής απόδοσης.
– Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών, καθαριστικών και βαφών στο χώρο
– Κάνετε μπάνιο (χρησιμοποιώντας ήπια αφρόλουτρα) μετά από βόλτα στην ύπαιθρο.

Αναπνεύστε εύκολα με την Pure Violet!

Όσο και αν θέλουμε να τα αποφύγουμε τα αλεργιογόνα θα βρίσκονται πάντα στο σπίτι μας. Η χρήση όμως ενός καθαριστή αέρα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανακούφιση αυτών των ενοχλητικών συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.
Η αγορά ενός καθαριστή αέρα είναι μια επένδυση στην υγεία σας. Τα φίλτρα HEPA είναι πολύ αποτελεσματικά στην παγίδευση των αερομεταφερόμενων αλλεργιογόνων και οι καθαριστές αέρα με τεχνολογία UVC καταστρέφουν σπόρια μούχλας, ιούς και βακτήρια που βρίσκονται επίσης στον αέρα και μπορούν να προκαλούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Ιδανική βέβαια επιλογή αποτελεί ο συνδυασμός της τεχνολογίας UVC με τα φίλτρα HEPA.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σας προτείνουμε την κατάλληλη συσκευή για το χώρο σας με συνέπεια και υπευθυνότητα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο τηλέφωνο +30 210 2203163
ή εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.